Kapiteinsvis met bakbanaan, saka saka en piri piri

Ingrediënten

voor de piri piri

voor de saka saka

Nog nooit Afrikaans gekookt? Probeer dan toch eens dit gerecht! Vervang de kapiteinsvis eventueel door een andere vis.

Opgepast: pikant!

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Afrikaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Ontschub de vis. Snij in moten en maak een paar inkepingen. Kruid de vis met peper en zout.

  2. Zet een pan op het vuur en vul de bodem met olie. Doe daarna de bloem in een kom en bedek de moten ermee. Leg de stukjes vis in de pan om ze zachtjes aan te bakken. Kleur aan langs beide zijden.

  3. Snij de Scotch Bonnets in twee en leg ze met behulp van een tang in een schotel. Laat ze drijven in arachideolie en zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

  4. Doe wat olie in een pan en stoof er een fijngesneden uitje in. Snij de okra in twee. Doe de okra bij in de pan en laat stoven met het deksel op de pan.

  5. Pel ondertussen de bakbananen en snij ze in brede schijven. Doe wat arachideolie in een pan. Leg de banaan in de pan en bak ze tot ze goudbruin zijn. Let goed op de pan, want het bakken gaat redelijk snel.

  6. Doe wat olie in een pot, doe er 2 fijngesneden sjalotjes en 2 teentjes look in. Doe er daarna de saka saka bij, voeg wat water toe om het minder droog te maken.

  7. Leg een stukje vis op een bord en leg de bakbanaan, saka saka en okra erbij. Haal de Scotch Bonnets uit de oven en werk je bord af met de pikante olie.

0
Nog geen stemmen