Maïsbrood met gefrituurde kruidige kip
Ingrediënten
voor het cornbread
-
250 g maïs
-
2 eieren
-
300 g maïsmeel of polenta
-
200 ml melk
-
100 g zure room
-
140 g geraspte cheddar kaas
-
6 el bloem
-
zeezout
-
zwarte peper
-
2 el olijfolie
-
2 groene chilipepers
voor de crispy fried chicken
-
1 kip in stukken gesneden
-
400 ml melk
-
2 eieren
voor de gekruide bloem
-
1 kop zelfrijzende bloem
-
1 kop polenta
-
1 tl gemalen zwarte peper
-
1 tl satékruiden
-
1 tl mosterdzaad
-
1 tl lookpoeder
-
1 tl bakpoeder
-
1 tl gerookt paprikapoeder
-
1 tl zeezout
-
1 el maïzena
voor de Ranch dressing
-
150 ml botermelk
-
150 g plattekaas
-
3 tenen look
-
½ bot dille
-
½ bot peterselie
-
1 ui
-
4 lente-uitjes
-
zwarte peper
-
1 limoen
-
4 el olijfolie
Bereiding
Maak eerst het cornbread: Snij de ajuin fijn. Doe daarna de olijfolie in een pot en stoof de uien aan. Voeg ook de maïs toe en laat alles even aanstoven.
Doe het maïsmeel in een kom, vervolgens mag ook de melk, de eieren, de zure room en de olijfolie erbij. Roer tot je een stevig ‘papje’ krijgt. Voeg vervolgens de geraspte Cheddar en de chilipepers (zonder zaadjes) toe. Ook de gestoofde maïs en ui mag bij het mengsel. Kruid met peper en zout.
Vet een bakvorm in en vul die met het deeg. Strooi er nog wat kaas op en zet de schaal vervolgens 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Tijd voor de fried chicken: haal het vel en het vet van de kip. Maak kleine inkepingen in de kip. Neem nu twee kommen en vul één met melk en ei. Laat de kip hier in weken.
Maak de kruidige bloem in de tweede kom. Doe een tas zelfrijzende bloem in de kom, voeg er daarna een tas polenta, het lookpoeder, de gerookte paprika, het zeezout, de satékruiden, het in de vijzel geplette mosterdzaad, peper en zout, het bakpoeder en de maïzena aan toe. Meng goed en haal de stukjes kip door de gekruide bloem.
Doe de kip in de friteuse en laat 5 minuten frituren op 190 graden. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Maak nu de ranch dressing: meng de botermelk, plattekaas, fijngesneden pijpajuin, gehakte dille en peterselie, fijngesneden ajuin, geperste look en peper en zout goed onder elkaar. Doe er ook nog het limoensap en de olijfolie bij.
Haal het cornbread uit de oven en serveer met de kip en de dressing.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be