Melanzane alla Parmigiana
Ingrediënten
-
250 g Provolone dolce (een half-harde Italiaanse kaas)
-
150 g parmezaan (Grana Padano)
voor de aubergine
-
3 grote aubergines
-
100 g grof zout
-
3 takjes tijm
-
1 scheut olijfolie
Voor de tomatensaus
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de aubergines. Snij in lange schijfjes van ongeveer 3 à 4mm dik.
Leg ze in laagjes in een vergiet. Strooi op elk laagje wat grof zout. Duw goed aan. Leg er een bord op en plaats daar een gewicht (bv. zware bokaal) op. Laat een uur staan. Zo gaat al het vocht uit de aubergine.
Spoel zeer goed onder water. Zo verdwijnt het zout. Dep droog met keukenpapier.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en tijm. Leg er de aubergineschijfjes op. Besprenkel nog eens met olijfolie. Kruid met fleur de sel, peper en takjes tijm. Stop 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Rasp de parmezaan. Hou opzij.
Doe twee eetlepels olijfolie in een pot. Pel de look en pers de pot. Stoof kort aan.
Voeg de passata toe. Hak de blaadjes basilicum grof en voeg toe aan de tomatensaus. Kruid naar smaak met tijm, peper, zout, laurier en oregano.
Snij de provolone in vier en daarna in schijfjes.
Lepel wat tomatensaus in kleine ovenschaaltjes of in de grote ovenschotel. Plaats er de aubergine op. Leg er wat kaas op. Lepel er tomatensaus op. Bedek terug met aubergine, kaas en nog wat tomatensaus.
Werk af met extra tomatensaus en geraspte Paremezaan.
Stop 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm.
Voor de cocktail: doe ijs in een glas. Voeg de green tea toe. Pers een halve limoen in het glas. Werk af met een kaneelstokje, een takje munt en een schijfje limoen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be