Parmentiersoepje met aardpeer, oester en kaviaar

Ingrediënten

voor de soep

voor de garnituur

Dit is een heerlijk feestelijke soep met aardappel, aardpeer, oester en kaviaar. Wil je het iets minder duur? Vervang dan de Belgische kaviaar door lompviseitjes. Veel goedkoper en even lekker. 

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil de aardperen. Snij een halve aardpeer in schijfjes met de mandoline. Leg ze in een scheutje melk zodat ze niet verkleuren. Snij drie andere aardperen in kleine voetjes om de kaviaar op te leggen. Je hebt er drie per persoon nodig. Snij de rest van de aardpeer in kleine stukjes. Pel en snij de ui fijn. Doe hetzelfde met de aardappelen. 

  2. Snij enkel het wit van de prei in stukjes. Smelt nu wat boter in een pan en stoof alle fijngesneden groenten (aardappel, prei, ajuin en blokjes aardpeer) aan. Stoom de voetjes van de aardpeer gaar.

  3. Kruid met peper en zout. Blus met de kippenbouillon en laat 20 minuten pruttelen. Doe daarna de room er bij en mix alles fijn. Zeef eventueel de soep door.

  4. Smelt een grote klont boter om de oesters in te pocheren. Doe de blaadjes van de citroenverbena bij de boter. Laat op een zacht vuurtje smelten. Zorg dat het niet kookt.

  5. Open de oesters, haal het vlees er uit en laat ze met hun sap ongeveer 2 minuten pocheren in de geparfumeerde boter. Zorg dus dat het niet kookt. Zet daarom het vuur af. 

  6. Laat de oesters in de boter liggen en begin aan de garnituur. Lepel wat mascarpone op de aardpeervoetjes en werk af met een lepeltje kaviaar.

  7. Verwarm de borden voor. Leg nu de garnituren, aardpeer met kaviaar en de oester, in het bord. Werk af met wat kerveltakjes, de schijfjes aardpeer, rode zurkel en eventueel wat (hazel)notenolie. Smakelijk!

  8. Giet de soep er aan tafel bij. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen