Gemarineerde Sint-Jakobsvruchten met aardpeer, komkommer en granaatappel

Ingrediënten

voor de vinaigrette

Speciaal voor Bieke en Erik, de winnaars van dansdate, maakte Sofie Dumont een heerlijk driegangenmenu. Als voorgerecht serveert Sofie carpaccio van Sint-Jakobsvruchten met aardpeer, komkommer en granaatappel.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schrob één aardpeer proper. Was goed en snij in flinterdunne sneetjes. Leg dadelijk in een scheutje melk, zodat ze niet verkleuren. Hou fris. 

  2. Schil de andere aardperen. Snij in stukjes en kook gaar in melk. Mix fijn tot een crème en kruid met peper en zout. Laat afkoelen en doe in een spuitzak.

  3. Pel een halve granaatappel en haal er de pitjes uit. Hou opzij.

  4. Maak de vinaigrette. Pers de pitjes van de andere helft granaatappel. Verzamel zes eetlepels sap. Meng dit met de zeste en het sap van twee limoenen. Kruid met sesamolie, fleur de sel, tien draaien van de pepermolen, mirin, sushi-azijn. Meng met de olijfolie. Hou opzij.

  5. Schil een halve komkommer en haal er bolletjes uit met een Pomme Parisienne lepel. Snij een lente-ui in reepjes. Was een paar blaadjes veldsla en een paar takjes peterselie.

  6. Snij de Sint-Jakobsvruchten in sneetjes. Leg op een koud bord. Versier elk bord met drie komkommerballetjes, 1 el granaatappelpitjes, een paar pistachenoten, veldsla, lente-ui, bladpeterselie en zalmeitjes. Spuit er wat aardpeercrème op en werk af met de rauwe aardpeer. 

  7. Serveer en lepel er aan tafel de vinaigrette bij.

0
Nog geen stemmen