Salade van eendenmaagjes, spekjes en frambozenazijn
Ingrediënten
-
1 appel
-
1 el walnoten
-
300 g boterbonen
-
2 sneden gerookt spek
-
300 g krieltjes
-
1 scheut frambozenazijn
-
125 g frambozen
-
1 rode ui
-
peper
-
zout
-
1 scheut notenolie
-
1 scheut arachideolie
-
1 krop sla (bv frisee)
Bereiding
Stoom of kook de krieltjes gaar.
Open het blik en laat au bain marie smelten op laag vuur, haal er de maagjes uit en snij ze in 2.
Laat ze met beetje vet opwarmen.
Dop de boontjes en kook ze al dente, schrik dadelijk onder koud water.
Snij het spek in sneetjes en bak ze krokant, haal uit de pan en deglaceer met de frambozenazijn.
Voeg de frambozen toe en plet ze grof. Doe er ook een scheut arachide- en notenolie bij. Kruid met peper en zou.
Was en zwier de sla droog.
Snij de appelen en ajuin fijn.
Dresseer alles in een diep bord en serveer er de frambozenazijn bij.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be