Salade van eendenmaagjes, spekjes en frambozenazijn

Ingrediënten

Sofie probeert haar gast ook altijd te overtuigen met iets dat hij of zij niet lust. Stany houdt niet van orgaanvlees. Kan Sofie hem toch overtuigen met een heerlijk frisse salade met gebakken eendenmaagjes, krieltjes en framboos? 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Salade

Bereiding

  1. Stoom of kook de krieltjes gaar.

  2. Open het blik en laat au bain marie smelten op laag vuur, haal er de maagjes uit en snij ze in 2. 

  3. Laat ze met beetje vet opwarmen.

  4. Dop de boontjes en kook ze al dente, schrik dadelijk onder koud water. 

  5. Snij het spek in sneetjes en bak ze krokant, haal uit de pan en deglaceer met de frambozenazijn. 

  6. Voeg de frambozen toe en plet ze grof. Doe er ook een scheut arachide- en notenolie bij. Kruid met peper en zou. 

  7. Was en zwier de sla droog.

  8. Snij de appelen en ajuin fijn.

  9. Dresseer alles in een diep bord en serveer er de frambozenazijn bij. 

0
Nog geen stemmen