Snel en gezond ontbijt en lunch
Ingrediënten
Voor het ontbijt
-
amandelmelk
-
chiazaad
-
havermout
-
1 mespunt kaneel
-
1 el honing
-
250 g aardbeien
-
100 g blauwe besjes
-
100 g framboosjes
-
aardbeiencoulis
-
een paar takjes munt
-
een paar el granola
Voor de lunch (het gebraad)
-
olijfolie
-
1 mespunt lookpoeder
-
peper
-
zout
-
1 mespunt garam masala
-
1 stuk varkensgebraad
Voor de lunch (garnering)
-
1 little gem of sucrine
-
1 bakje gekiemde scheuten
Voor de lunch (quinoasalade)
-
1 sjalot
-
100 g quinoa
-
een paar takjes bieslook
-
een paar takjes dragon
-
peper
-
1 citroen
-
olijfolie
-
zout
-
1 handvol cashewnoten (geroosterd)
-
100 g feta
voor het drankje
Bereiding
Voor de lunch: Kruid het vlees met lookpoeder, peper, zout en garam massala.
Verhit olijfolie in een pan. Kleur het vlees rondom aan. Steek daarna 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius.
Snij de little gem in fijne reepjes. Kook de quinoa gaar in acht minuten in een grote pot gezouten water. Kruid met bieslook, dragon, peper, zout, citroensap, olijfolie. Hak de cashewnoten grof. Verkruimel feta. Snipper een sjalotje fijn.
Meng de sjalot en feta en noten onder de quinoa.
Haal het vlees uit de oven en laat tien minuten rusten. Laat afkoelen.
Snij de gekookte rode bieten in kleine blokjes.
Vul de pot met een laagje quinoa, een laagje blokjes rode biet, sneetjes varkensvlees, nootjes, sla en wat kiemscheutjes.
Voor het drankje: Doe stukjes verse ananas, gekneusde munt in een fles. Vul op met water. Laat even trekken.
Voor het ontbijt: Warm de melk op.
Meng het chiazaad met havermout, kaneel en honing. Zet onder in de warme melk. Roer los en laat even staan.
Verwijder het kroontje. Snij de aardbeien in stukjes.
Doe de havermout en chiazaad in een pot. Leg er een laagje aardbei op. Werk af met aardbeiencoulis, framboosjes, fijngesneden munt, granola en blauwe besjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be