Spinaziestoemp met varkenskoteletten

Ingrediënten

Voor de varkenskoteletten

  • 4 varkenskoteletten
  • peper
  • zeezout
  • 250 ml bruine fond

Voor de spinaziestoemp

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Snij in stukjes en stoom gaar in ongeveer 15 minuten.

  2. Was de spinazie en zwier droog.

  3. Pel en snij de sjalotjes fijn. Stoof ze aan in een klontje boter. Voeg de erwtjes toe. Stoof mee aan. Meng met de aardappelen en plet tot stoemp. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. 

  4. Meng de spinazie onder de stoemp.

  5. Laat een pan heet worden. Smelt een klontje boter in de pan. Kleur de koteletten langs beide kant aan. Zet het vuur zachter en laat verder rosé bakken. Kruid met peper en zout.

  6. Haal de koteletjes uit de pan. Hou warm. Blus de pan met bruine fond. Kruid met peper en zout. Laat kort inkoken.

  7. Serveer de kotelet met de spinazie- en erwtenstoemp, saus en een lepeltje mosterd.

0
Nog geen stemmen