Veggie noedel-portabellaburgers
Ingrediënten
-
1 tomaat
-
4 blaadjes krulsla
voor de ramenburgers
-
275 g ramen (of eiernoedels)
-
1 ei
-
2 lente-uitjes
-
arachideolie
voor de portobelloburgers
-
peper
-
zout
-
olijfolie
-
4 takjes tijm
-
4 sneetjes chesterkaas
voor de gepekelde sjalot
-
4 augurken (zoetzuur)
-
1 sjalot
-
2 el rodewijnazijn
-
1 kl agave
voor het sausje
-
4 el mayonaise
-
1 el tomatenconcentraat
-
1 kl lookpoeder (of een teentje look)
-
1 kl mosterd
-
1 el dille
-
1 el bieslook
-
1 snuif cayennepeper
-
1 snuif paprikapoeder
-
1 scheutje Armagnac
Bereiding
Kook de noedels in koken water gaar in vier minuten. Roer af en toe in de pot.
Leg wat bakpapier op een ovenplaat. Leg er de paddenstoelen op. Kruid met peper, zout en tijm. Giet wat olijfolie op de paddenstoelen. Plaats de grill op de paddenstoelen. Zet een kwartier in de voorverwarmde oven op 160 graden.
Giet de ramen af. Kruid met peper en zout. Hak de lente-uitjes fijn. Meng onder de ramen met een eitje.
Plaats vier inox ringen op bakpapier op een bord. Vul 1,5cm met ramen. Bedek met plastiekfolie op en plaats een blik of potje op het folie. Zo druk je het mooi aan. Laat een uur tot twee uur opstijven in de koelkast.
Maak ondertussen de saus. Snij dille fijn en meng met mosterd, mayonaise en tomatenconcentraat. Voeg lookpoeder of een fijngehakt teentje look toe. Kruid met peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder. Breng op smaak met wat armagnac.
Haal de paddenstoelen uit de oven. Snij de chesterkaas in blokjes van een centimeter. Leg ze op de paddenstoelen en stop nog even in de oven, zodat de kaas kan smelten.
Haal de ramen uit de ringen. Bak ze aan in olie. Zorg dat de pan zeer heet is. Draai ze om na een paar minuten.
Pel de sjalot en snij fijn. Snij de augurken in schijfjes. Meng de sjalotjes met rode wijnazijn en een snuifje zout. Voeg er de augurken aan toe. Is het te zuur? Voeg dan een koffielepel agave toe.
Snij de tomaat in fijne schijfjes.
Bedek een ramenburger met de portobello, gepekelde sjalot, sla, tomaat en saus. Leg er nog een tweede ramenburger op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be