Zalmbuideltje met tartaar van zeebaars
Ingrediënten
-
peper
-
½ bot bieslook
-
1 el zure room
-
80 g jonge spinazie
-
1 citroen
-
olijfolie
-
zout
-
eventueel wat verse kruiden voor versiering
Bereiding
Voor de zeebaarstartaar: Neem een mengkom. Snij de zeebaars in fijne blokjes en kruid met peper en fleur de sel. Voeg 1 el olijfolie toe en rasp er 2 centimeter citroengras over.
Voor het zalmbuideltje: Neem twee kleine kommetjes zodat je makkelijk een buideltje kan maken. Bekleed ieder kommetje met vershoudfolie. Duw goed aan tot in de randjes.
Neem de gerookte zalm. Leg de grote sneden zalm in ieder buideltje, plooi ze over de rand van het kommetje (hiermee kan je nadien het buideltje dichtplooien).
Vul de kommetjes met de zeebaarstartaar en druk licht aan met een vork. Plooi de randjes gerookte zalm naar binnen zodat het buideltje sluit. Draai de kommetjes om.
Verdeel de jonge bladspinazie over de borden, sprenkel er een beetje olijfolie en peper over.
Voor het bieslooksausje: snij bieslook fijn en meng met zure room. Kruid met peper en zout.
Voeg de zeste en het sap van een halve citroen toe en meng goed.
Maak de plastiekfolie los van de rand en plooi omhoog. Trek het zalmbuideltje uit ieder kommetje door de folie vast te nemen. Open het plastiekje en leg het buideltje voorzichtig op het bedje van spinazie. Leg er een eetlepel bieslooksaus op.
Werk af met een dun schijfje citroen. Versier eventueel met verse kruiden naar keuze uit de tuin.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be