Wildstoverij met kriek

Ingrediënten

  • 1 kg stoofvlees (ree, hert of everzwijn)
  • 2 uien
  • 4 el suiker
  • 5 dl kriekbier
  • 2 el PH Wildbouillon
  • 500 g krieken (bokaal met hun sap)
  • 3 el bloem
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 bakje tuinkers
  • 5 dl water

Tip: Lekker met kroketjes, pasta of gebakken aardappelen.

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak het vlees bruin aan alle zijden. Schroei mooi dicht. Voeg er de fijngesneden uien, suiker en bloem bij. Blus met het kriekbier, het sap van de krieken en water. Voeg er de PH Rundsbouillon bij, samen met de tijm, laurier en balsamicoazijn.

  2. Laat 1½ tot 2 uur sudderen (indien nodig wat water bijvoegen).

  3. Voeg er de krieken aan toe.

  4. Serveer met tuinkers en gekookte aardappel, kroketjes of tagliatelle.

4
Average: 4 (1 vote)