Coq au vin
Ingrediënten
-
1 volledige kip
-
peper en zout
-
2 lepels bloem
-
1 ajuin, in schijven gesneden
-
rode wijn
-
1 bakje champignons, in 4 gesneden
-
10 zilveruitjes, in 2 gesneden
-
1 dl water
-
pijpajuintjes, in ringetjes gesneden
-
2 el kippenbouillon
Bereiding
Hak de kip in stukken en kruid met peper en zout. Smelt boter in een brede stoofpan. Bak de kip 3 min. langs beide kanten.
Voeg de ajuin toe. Overstrooi met bloem en roer door.
Overgiet met de rode wijn tot de kip onderstaat. Voeg thijm, laurier en kippenbouillon toe en laat sudderen.
Smelt boter in een kleefpan. Bak de zilveruitjes, sjalotten, spekblokjes en champignons aan in de pan. Blus met het water en zet van het vuur.
Laat de coq-au-vin anderhalf uur sudderen. Doe een kwartier voor het einde het spek met de groentjes erbij. Werk af met de lente-ui
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be