Foodpairing met tomaatjes

Ingrediënten

Keukenmateriaal

  • Spuitzak
  • Vijzel
  • Zeef
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Vegetarisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Voor de tomatenbouillon snijd een deel van de tomaten in stukken en doe deze in een kookpot. Pel de gember en snijd in stukken. Plet 2 à 3 teentjes look (de pel mag er aan blijven). Voeg de gember, look, tijm en 2 à 3 laurierbladeren toe aan de tomaten. Hier mogen ook twee grof gesneden sjalotten bij. Snij het ‘kontje’ af van het citroengras. Plet het citroengras en snijd in stukken. Voeg toe aan de tomaten. Voeg ook verse platte peterselie en verse koriander toe. Kruiden met twee koffielepels zout en een lepel gekneusde peperbolletje. Voeg een klein beetje water toe en laat een half uur sudderen. Roer af en toe om.

  2. Voor de marinade giet 200 ml water en 120 ml rijstazijn (mirin) in een kookpot. Maal peperbolletjes fijn in de vijzel. Pel een teentje look, snijd in schijfjes en voeg toe. Voeg de bovenste blaadjes van de koriander toe. Voeg een koffielepel en half zeezout toe en zes lepels suiker. Plet alles in de vijzel en voeg toe aan de kookpot. Laat het geheel opkoken.

  3. Snijd de tomaten in vier en ontpit ze. Doe ze in een kom. De pitten kan je nog toevoegen aan de bouillon.

  4. Als suiker en zout is opgelost in de marinade, giet deze over de tomaten in de kom. Zet in de koelkast.

  5. Doe de verse kaas in een pot en voeg fijn gemalen peper en zout toe. Goed mengen en geheel in een spuitzak doen en in de koelkast leggen.

  6. Zeef de tomatenbouillon met een gespoelde handdoek. Plaats de zeef met een handdoek in de maatbeker. Giet de bouillon door de zeef. Vouw de handdoek toe en druk nog even aan. Plaats 10 minuten in de frigo.

  7. Voor het dresseren snijden we fijne schijfjes van de tomaat en die leggen we op een bord. Schik vervolgens de in vier gesneden tomaten hierop. Spuit kleine toefjes van de kaas tussen de tomaten. Werk af met blaadjes van de viooltjes en een lepel tomatenbouillon.

0
Nog geen stemmen

Dit is een recept van Jordy uit The Taste