Hoe bereid ik een levende kreeft?

De doorwinterde hobbykok waagt zich er wel eens aan om een levende kreeft te koken en ze zelf klaar te maken. En ...

Lekkers van het seizoen: kreeft

Yves Van De Ven

Dat kreeft een luxeproduct is, dat staat als een paal boven water. Het is ook één van die producten – net als ...

kreeft

Kreeft is een algemene aanduiding voor verschillende soorten kreeftachtigen die gebruikt worden als voedsel. In ...

Kreeft in looksaus

Albert Verdeyen - Start to Cook

Meng 1 eetlepel margarine met de bloem en de hersenen. Voeg de gehakte look en de kruiden toe, zodat je een soort ...
Ingrediënten: babykreeften, fama, look, peterselie, bloem
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Kreeft à l’armoricaine

Albert Verdeyen - Sofie in de keuken van

Hak met de achterkant van je mes een opening in de scharen van de kreeft. Haal het eventuele afval uit de kreeft. ...
Ingrediënten: kreeft (in twee gesneden), bloem, bakboter, harissa, cayennepeper
Tussen 60 en 90 minuten 2 personen

Kreeft in papillot

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Kook of stoom de kreeften 4 à 5 min. in kreeftenbouillon (zie kreeft belle vue). Snij de kreeft in 2, verwijder ...
Ingrediënten: water, echte boter, witte wijn , kreeftenbouillon, gehakte dragon
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Feestschotel van kreeft, zalm en tomaat-garnaal

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

 Begin met het kruiden van de zalm met peper en zout. Leg de stukken in een ovenschotel en overgiet met een ...
Ingrediënten: groene sla, kreeften (ongeveer 600 gr per stuk), rauw Schots zalmhaasje, tomaten, peterselie
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Knolseldersoepje met witbier, kreeft en Ganda Ham

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Breng royaal water met gekneusde peperkorrels en wat wortel, ui, prei en 1 blaadje laurier aan de kook. Leg de ...
Ingrediënten: Gandaham, ui, knolselder, lookteentje, witbier
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Soep 4 personen

De Feestkeuken van Sofie: volledige aflevering van 26 december 2018

Sofie Dumont - De Feestkeuken van Sofie

Het recept voor de vispannetjes met kreeft en grijze garnalen. ...
Ingrediënten:
4 personen

Tarbot met kreeftenbéarnaise en schorseneren uit La Mamma

La Mamma

Voor de tarbot: Hak de tarbot in twee. Snij in moten met de graat er nog aan. Grill in een zeer warme ...
Ingrediënten: dragon, tarbot, boter, peper, zout
Expert Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen