Luchtige chocoladetaart

Klop de eiwitten stijf en meng de eigelen met de suiker. Voeg eerst de Alpro Bakken en Braden toe aan het mengsel, ...
Ingrediënten: eiwitten, eigelen, suiker, plantaardige vetstof bv Alpro Bakken en Braden (op kamertemperatuur), cacaopoeder
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Gebak 4 personen

Zandkoekjes en vanillewafels

Loïc Van Impe - Loïc: Zot van Koken

Verwarm de oven voor op 180°C.  ...
Ingrediënten: boter, bloem, zelfgemaakte vanillesuiker (of 120g gewone suiker en 1 zakje vanillesuiker), ei, notenmix
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Gebak 4 personen

Focacciabrood met rozemarijn, rode ui en zeezout

De MeesterBakker

Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de ui in schijfjes en meng met een beetje olijfolie. Versnipper een takje ...
Ingrediënten: bloem, zout, suiker, olijfolie, water
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Italiaans Broodjes 4 personen

Rodekool met appel, rozijnen en pijnboompitten

Week de rozijnen 20 minuten in water en laat ze uitlekken. ...
Ingrediënten: rozijnen, rodekool (ca. 1 kg), olijfolie, goudrenetten (geschild, zonder klokhuis en in stukjes van ruim 1cm), knoflook (geschild en fijngewreven of -gehakt)
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 8 personen

Hartige cake met olijven, Gandaham en geitenkaas

Petra Vandewouer - De Perfecte Keuken

Meng de eieren met de bloem, doe de olijfolie en witte wijn erbij en meng het geheel tot een egaal deeg. ...
Ingrediënten: eieren, , bloem (met 1 zakje bakpoeder) of 250gr zelfrijzende bloem, olijfolie, witte wijn
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Fazantenpaté met pistachenootjes en glutenvrije Sinterklaasmuffins

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de paté: maal het vlees (varkensnek en - buik, fazantenvlees en lever) fijn met een vleesmolen of in een ...
Ingrediënten: vlees van fazantenbillen (zonder been) , nek en buik van varken , kippenlever, ui, wildfond
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch 4 personen

Provençaalse sinaasappeltaart

Eric Lanlard - Glamour Puds

Verwarm de over voor op 180 °C/gasovenstand 4. ...
Ingrediënten: gemalen amandelen, fijne suiker, bakpoeder, eieren, zonnebloemolie
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Frans Dessert 4 personen

Wortel-Rozijnentaart met chocolade-rumsaus

Eric Lanlard - Glamour Puds

Konfijt eerst de wortelen. Doe het water met de suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook, haal onmiddellijk ...
Ingrediënten: bladerdeeg, abrikozenjam, geroosterde fijngehakte hazelnoten, eetbare lentebloemen, gele rozijnen
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Brits Dessert 4 personen

Aardappeltortilla met lauwe salade

Loïc Van Impe - Loïc: Zot van Koken

Verwarm de oven voor op 180 °C. ...
Ingrediënten: rode puntpaprika's, vastkokende aardappelen, olijfolie, grote ui, pruimtomaten
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Mexicaans Salade 4 personen

Bokkenpootjes van Sofie Dumont

Sofie Dumont - De MeesterBakker

Verwarm de oven voor op 180°C Bedek de bakplaat met bakpapier en spreid hierop 80 gr suiker. Zet in de oven maar ...
Ingrediënten: eiwitten, kristalsuiker, broyage (90gr amandelpoeder + 90 gr suiker), bloem, amandelschilfers
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Gebak 4 personen