Trio van rauwe sint-jakobsschelpen, wasabi, gemarineerde rode tonijn en avocadopuree

Wout Bru

Bereid de avocadopuree: meng het avocadovlees met citroensap, een fijngehakt sjalotje en korianderblaadjes en haal ...
Ingrediënten: knoflookpuree, suiker, balsamicoazijn, limoen (sap), korianderbolletjes
Expert Meer dan 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Gemarineerde sardine in chartreuse met gekonfijte aardappeltjes

Wout Bru

Bereid de gekonfijte aardappelen: trek de aardappelen vacuüm met wat olijfolie. Gaar het zakje aardappelen in ...
Ingrediënten: gefumeerd pimentpoeder, olijfolie, groene chartreuse, sardines, witte azijn
Expert Meer dan 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Gegrilde kreeft in appelsap met een sorbet van balsamicoijs

Wout Bru

Maak de chapelure van spek: bak de spekblokjes kort, droog ze in de oven en hak ze met een kapmes of keukenrobot ...
Ingrediënten: Granny Smith appel (sap), room, Golden appel (sap) , melkpoeder, melk
Expert Meer dan 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Croustillant van langoustine met limoenespuma

Wout Bru

Bereid de espuma van limoen met olijfolie: verwarm het limoensap, twee eetlepels water, de suiker en de gelatineblaadjes ...
Ingrediënten: wijnazijn, gekonfijte tomaten (julienne), gesnipperde sjalot, chips van artisjokbodems, gedroogde ham (julienne)
Expert Meer dan 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Millefeuille van bosaardbeien met tagada-roomijs

Wout Bru

Voor de mousse: Klop de room op. Warm de melk op met de sinaasappelzeste. Maak een ruban van de suiker met het ...
Ingrediënten: melk chocolade, witte chocolade, melk, room, eigeel
Expert Meer dan 90 minuten Dessert 4 personen

Zuurdesemtoast met krabsla en avocado uit La Mamma

Sergio Herman - La Mamma

Voor de krabsla: kook de krabben in een court bouillon. Breek de schalen en haal het vlees uit de krab. Snij fijn. ...
Ingrediënten: Noordzeekrabben, Court-bouillon, verse mayonaise, sjalot, peper
Expert Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Citroentaart met aardbeien en rabarbersorbet

Claudio Dell'Anno

Mix voor het korstdeeg de (225gr) boter zacht in een keukenmachine (met het deegmes). Mix er de (150gr) poedersuiker ...
Ingrediënten: citroensap, suiker, citroen, suiker, aardbeien
Expert Meer dan 90 minuten Italiaans Dessert 4 personen

Sorbet van bloedappelsien, munt en ananas

Claudio Dell'Anno

Schil de bloedsinaasappelen zodanig dat ook de witte schil weg is (en vif). Snijd de vliezen weg. ...
Ingrediënten: gelatine, suikerwater, sap van bloedsinaasappelen, bloedsinaasappelen, citroen
Expert Meer dan 90 minuten Italiaans Dessert 4 personen

Spies van gemarineerde paling en puree van gerookte aardappelen

Felix Alen

Bereiding binnen: Hak de palinggraten in kleine stukjes. Voeg die graten en de afsnijdselsbij de overige ingrediënten ...
Ingrediënten: palinggraten en afsnijdsels, gehakte ui, geplet knoflookteentje, visfumet, fijne suiker
Expert Meer dan 90 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Indrukwekkende bruidstaart met binnenin citroencake

Eric Lanlard - Glamour Puds

Citroencake van 20 cm (je hebt er ook een nodig van 15 cm en 25 cm; pas telkens de hoeveelheden aan): Beboter de ...
Ingrediënten: ongezouten boter, fijne suiker, middelgrote eieren, gewone bloem, bakpoeder
Expert Meer dan 90 minuten Brits Dessert 4 personen