Stoofpot van schapenschouder met olijven, oregano en Griekse pasta
Sofie Dumont - Sofie in de keuken van
Sesam zalm met avocado en komkommerslingers
Ingrediënten: zalmfilet van 150gr, wit en zwart sesamzaad, rijpe avocado’s, komkommer, roze pompelmoes
Gebakken kipsoufflaki met ketchup en couscous
Ingrediënten: kipfilets, blaadjes bloedzurkel of jonge slascheuten, Tomato Ketchup, ras el hanout, sap van 1 sinaasappel
Gemarineerde zalm met courgette en dille
Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken
Ingrediënten: look, citroensap, parmezaanschilfers, dille, courgettes
IJslandse hutsepot
Dagny Ros Asmundsdottir - Sofie in de keuken van
Ingrediënten: bouillie met been, dunne worsten, dikke worsten, water, prei
Gevulde pijlinktvis met tomatensaus
Petra Vandewouer - De Perfecte Keuken
Ingrediënten: boter, witte wijn , witte boterhammen, peper, paprika
Ossobuco met zeewolf
Dagny Ros Asmundsdottir - De Perfecte Keuken
Ingrediënten: Ijslandse zeewolf, gepelde en ontpitte tomaten, wortels, in brunoise gesneden, witte koolrabi, in brunoise gesneden, sjalot, fijngesneden
Gemarineerde lamskoteletten met citrusvruchten
Langzaam gebakken Grieks lamsvlees
Ingrediënten: olijfolie, witte wijn , citroen (in kwartjes), citroen (sap), oreganoblaadjes