Roquefortsalade met warme croutons en spekblokjes
Jamie Oliver - Jamie's Food Escapes
Ingrediënten: rode wijnazijn, Olijfolie (Extra Vierge), roquefortkaas, fijngesneden bieslook, walnoten (in plakjes)
Oesters met Granny Smith en rode biet
Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken
Krokante pasteitjes met spinazie, feta en tuinkruiden
Fatima Marzouki - Junior MasterChef
Ingrediënten: gehakte en lichtgebakken spinazie, fetakaas, platte peterselie, droge munt, oregano
Carpaccio van meloen en rode paprika
Petra Vandewouer - De Perfecte Keuken
Passievruchtensoepje met yoghurt
Ingrediënten: sinaasappelen, passievruchten, halfvolle yoghurt, suiker, frambozen
Verse tonijn met Griekse yoghurt
Ingrediënten: verse tonijn, Griekse yoghurt, olijfolie, komkommer, grof zout
Mayonaise
Hollandaisesaus maak je zo.
Ingrediënten: eidooiers, witte wijnazijn, water, geklaarde boter, zout
Pestohummus
Ingrediënten: kikkererwten (eventueel uit blik), sesampasta (tahin), knoflook, sap van 1/2 citroen, groene pesto (kant-en-klaar)