Chocolade tompoes, French Coffee en vanille-kirsch truffels

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de tompoezen. Leg het bladerdeeg op bakpapier op een bakplaat. Wrijf het bladerdeeg in met dorure (dooier ...
Ingrediënten: bladerdeeg, dorure (1 eidooier + melk), melk, eieren, suiker
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Zeeuwse wafeltjes met aardbeien, rozen en witte chocolade

Sergio Herman

Smelt de chocolade au bain-marie. Breek de wafeltjes in tweeën en doop ze in de gesmolten chocolade en laat opstijven. ...
Ingrediënten: aardbeien, yoghurt, slagroom, witte chocolade, eidooiers
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Fruitsalade "Onder De Palmbomen": kiwi, mandarijn en banaan

Pel de bananen en snij in de lengte in twee. ...
Ingrediënten: bananen, mandarijnen, kiwi's, ,
Voor kinderen Minder dan 15 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Kersentaart en gin-tonic

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor het deeg: doe de gist in het koude water en roer tot als alles opgelost is. ...
Ingrediënten: verse gist, water (koud), ei, gewone bloem, koude boter
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Macarons

Sofie Dumont - De MeesterBakker

Verwarm de oven voor op 165 °C. Meng het amandelpoeder en de poedersuiker en haal het mengsel enkele keren door ...
Ingrediënten: amandelpoeder, poedersuiker, vers eiwit van 3 eieren, eiwitten van 1 dag oud (dit zorgt voor extra glans en stevigheid van het beslag), suiker
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Dessert 4 personen

Griekse yoghurt met acaciahoning en muesli

Verwarm de oven voor op 180 °C. ...
Ingrediënten: Griekse yoghurt, honing, havervlokken, amandelschilfers, pecannoten
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Normandische pannenkoek

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Maak een licht deeg: doe de bloem en de eieren in een kom en voeg er onmiddellijk de melk aan toe. Roer dit alles ...
Ingrediënten: olie, bloem, gesmolten boter, vanillesuiker, eieren
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Dessert 4 personen

Kinderspel: peperkoeken huisje

Neem een blok van vier plakjes peperkoek. Snij er de lange zijkanten af en leg op hun zijde. ...
Ingrediënten: peperkoek, tandenstokers, groene suikerpasta of een vel groen papier, snoep, eventueel verschillende fruitsoorten of groentjes
Voor kinderen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen

Smulflapjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem een bakplaat en een stuk bakpapier. Leg het bakpapier op de bakplaat. ...
Ingrediënten: bladerdeeg (vierkant), appel, rozijnen, walnoten, bruine suiker
Voor kinderen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen

De Kleine Chefs: mandarijnijs

Jordy Geuens

Pel de mandarijnen. Vries de partjes volledig in. ...
Ingrediënten: honing, mandarijnen, sinaasappelsap, ,
Voor kinderen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen