Zeeuwse kokkels met Thaise salade en crunch van pinda

Sergio Herman

Kokkels: Stoom de kokkels (zandvrij) 1 minuut in de stoomoven of een stoompan. Neem ze uit de schelp en leg ze ...
Ingrediënten: chilipeper, munt, koriander, sjalot, sojascheuten
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Voorgerecht 4 personen

Gillardeau oester met appel en komkommer, bouillon van algen

Wout Bru

Steek de oesters open en haal ze leeg. ...
Ingrediënten: Gillardeau oesters n°1 1 , komkommer, Granny Smith appelen, zoetzuur, suikersiroop
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Pompoenroomsoep met foie-gras en truffelolie

Claudia Allemeersch

Uien aanfruiten in boter tot ze glazig worden. Pompoenvlees in gelijke stukjes snijden en bij de uien toevoegen. ...
Ingrediënten: pompoenvlees, plukjes kervel, foie gras, truffelolie, sesamzaadjes
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Soep 4 personen

Cannelloni van gemarineerde zalm, wakamé en curryvinaigrette

Wout Bru

Maak krokante broodcirkeltjes door cirkeltjes uit brood uit te steken en met een parisiennelepel het binnenste ...
Ingrediënten: krokante broodcirkeltjes, appelsap, dooier, ei, mosterd
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Gebakken ganzenlever, kersen, rode biet en cacao

Stéphane Buyens

Voor de crème van kersen: Breng het sap van de kersen samen met de balsamicoazijn en de agar-agar aan de kook ...
Ingrediënten: grof zout, wattle seeds , S², japanse rijstazijn, balsamico-azijn
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Kalfszwezerikkroketten

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Spoel de zwezeriken goed met water. Zet een kookpot met water op een hoog vuur. Leg de zwezeriken in het water ...
Ingrediënten: kalfszwezeriken, boter, bloem, PH rundsbouillon , water
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Oosterse zalm met komkommer

The Taste

Snij de zalm in 2 en ontvel één stuk van de zalm. Snij een tartaar van de zalm en zet koud weg. ...
Ingrediënten: zalm (met vel), suiker, sushi-azijn, chardonnay-azijn, komkommer (of 2 kleine komkommers)
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Voorgerecht 1 personen

Millefeuille van sint-jacobsvrucht

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit. Snij ‘m in vier en vervolgens bandjes van +/- 1 cm langs ...
Ingrediënten: bladerdeeg, eierdooier, melk, prei, selderstengels
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Scheermesjes, gemarineerde sjalot, tomaat, vinaigrette met gekonfijte knoflook

Wout Bru

Stoom de scheermesjes kort tot ze opengaan. Koel ze in ijswater en haal ze uit. Houd de schelp bij en spoel die ...
Ingrediënten: scheermessen, sjalotten, suiker, zout, xeresazijn
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Feestelijke vissoep

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Snij de selderstengels, de wortelen en de uien in grove stukken en stoof deze in een pot met boter. Voeg de tijm, ...
Ingrediënten: visafval van de visboer, selder, wortelen, uien, laurier
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Soep 4 personen