Mijn Pop-uprestaurant 2016: tortilla met kip en tzatziki van Sven en Amanda

Mijn Pop-uprestaurant!

Verhit een grillpan. Snij een courgette in schijfjes. Snij de kip in reepjes. Haal ze door de olijfolie. Grill ...
Ingrediënten: courgette, kipfilets, peper, zout, tortillavellen
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Grieks Hapje 4 personen

Mijn Pop-uprestaurant 2016: gamba's 'Skoullos' met limoendressing van Sven en Amanda

Mijn Pop-uprestaurant!

Voor de gamba's: dep ze in olijfolie, kruid met peper en zout en grill ze op een hete grillpan. Bak je ze in de ...
Ingrediënten: gamba's, olijfolie, peper, zout, yoghurt
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Grieks 2 personen

Bastilla met geitenkaas en pruimen

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. ...
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans 4 personen

Hapje: krokante driehoekjes van brickdeeg, walnoot en geitenkaas

Pieter Declercq

Maak eerst de "lijm". Meng olijfolie, peper, zout met honing goed onder elkaar. ...
Ingrediënten: appel, brickdeeg, geitenkaas, walnoten, peper
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans 4 personen

Zadencrackers met ras el hanout en hummus van kikkererwten

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de crackers: Vul één kop met chiazaad en vul een tweede met alle andere zaden: lijnzaad, sesamzaad, ...
Ingrediënten: chiazaad, lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, amandelschilfers
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Marokkaans Hapje 4 personen

Lamsbrochettes met kruiden en tabouleh met druiven

Meng 4 eetlepels olijfolie in een bord met het sap van een halve citroen, 4 of 5 takjes fijngehakte platte peterselie, ...
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hapje 4 personen

Krokante pasteitjes met spinazie, feta en tuinkruiden

Fatima Marzouki - Junior MasterChef

Alles samen mengen tot één prakje ...
Ingrediënten: gehakte en lichtgebakken spinazie, fetakaas, platte peterselie, droge munt, oregano
Beginner Minder dan 15 minuten Marokkaans Hapje 4 personen

Mezze van Sofie Dumont

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Begin met de tzatziki. In blender: helft van pot Griekse yoghurt, helft van een komkommer, teentje look, 2 ...
Ingrediënten: Griekse yoghurt, komkommer, look, olijfolie, peper
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Grieks Hapje 4 personen

3 apero dips

Loïc Van Impe - Loïc: Zot van Koken

Verwarm de oven voor op 180°C. ...
Ingrediënten: aubergines, knoflook, olijfolie, komijnzaad, komijnpoeder
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Marokkaans Hapje 6 personen

Aubergines met Arabische pesto

Fatima Marzouki

Snijd de aubergines in ronde plakken, bestrooi ze met zout en laat ze uitzweten. Spoel ze af, dep ze goed droog ...
Ingrediënten: of 2 middelgrote aubergines, zout, olijfolie, look, groene paprika
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hapje 4 personen