Bastilla met geitenkaas en pruimen

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. ...
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans 4 personen

Hapje: krokante driehoekjes van brickdeeg, walnoot en geitenkaas

Pieter Declercq

Maak eerst de "lijm". Meng olijfolie, peper, zout met honing goed onder elkaar. ...
Ingrediënten: appel, brickdeeg, geitenkaas, walnoten, peper
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans 4 personen

Tajine van zeeduivel met olijven en ratte-aardappeltjes

Trek het doorschijnende vlies van de zeeduivelstaart af. Snijd de filets van de middengraat af. Verwijder de witte ...
Ingrediënten: zeeduivelstaart zonder vel, knoflook, rode paprika, ratte-aardappeltjes, droge witte wijn
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Tajine van kip met olijven en ingemaakte citroen

Snijd de uien en knoflook fijn en snijd daarna de koriander en peterselie afzonderlijk fijn. ...
Ingrediënten: boerenkip van 1 1/2 kg, in stukken verdeeld, uien, koriander, bladpeterselie, sap van 1 citroen
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 6 personen

Bietensoep met karwijzaad, dille en zure room

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de bieten schoon en leg ze in een ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie ...
Ingrediënten: rode bieten, olijfolie, gesnipperde ui, karwijzaad, groentebouillon
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Soep 4 personen

Tajine met kefta en ei

Snijd de ui, koriander en muntblaadjes fijn en snijd de peterselie voor de saus afzonderlijk fijn. ...
Ingrediënten: lamsgehakt, grote ui, koriander, munt, mild paprikapoeder
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Lamsbrochettes met kruiden en tabouleh met druiven

Meng 4 eetlepels olijfolie in een bord met het sap van een halve citroen, 4 of 5 takjes fijngehakte platte peterselie, ...
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hapje 4 personen

Tajine met gamba's en chermoula

Maak eerst de chermoula: wrijf de knoflook met het zout in een vijzel met een stamper fijn. Snijd de peterselie ...
Ingrediënten: gamba's, knoflook, bosje bladpeterselie, koriander, mild paprikapoeder
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Tajine van kefta en tomaat

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Stoof de uien goudbruin in de tajine met wat olijfolie, samen met de gehakte knoflook. Voeg de tomaten aan toe ...
Ingrediënten: lamsgehakt, uien, fijngesneden, knoflook, vleestomaten, gemalen komijn
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Crème anglaise met abrikozen en dadels

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Kook de melk met het opengesneden vanillestokje. ...
Ingrediënten: eierdooiers, melk, vanillestokje, amandelschilfers, dadels
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Dessert 4 personen