Gebakken zalm met sesamkorst, wasabimayonaise en edamame

Ingrediënten

voor de mayonaise

voor de salade

Eline De Munck houdt wel van gezond en Japans. Sofie serveert haar daarom deze lekkere salade met zalm, sesam, wasabi en veel groenten. Heerlijk én gezond!

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Japans
Caloriearm
Salade

Bereiding

  1. Was de Romeinse sla. Neem een mooie schotel en leg wat Romeinse sla in de schotel. Snij de rest van de sla fijn. Kruid met peper.

  2. Stoom de edamamebonen. Giet de boontjes af.

  3. Schil de daikon. Snij in dunne schijfjes (eventueel met een mandoline)

  4. Kruid de daikon met peper en fleur de sel, en rijstazijn. Meng onder de sla.

  5. Maak de mayonaise. Voeg de dooiers, limoensap, olie, zout, peper en wasabi (naar smaak!!!) toe. Mix voorzichtig met de staafmixer tot mayonaise.

  6. Dep de zalm in olie en dan in sesam. Bak de moten zalm in een hete pan met arachideolie.

  7. Strooi waterkers over de sla. Leg de zalm op de sla.

  8. Werk af met de mayonaise en de koriander! Serveer er wat sojasaus bij.

0

Nog geen stemmen

Help, wat met die vreemde ingrediënten?

Geen nood, veel ingrediënten vind je in grotere supermarkten zoals Delhaize. De Aziatische supermarkten in Brussel, Leuven, Gent, Antwerpen of Hasselt hebben dit natuurlijk allemaal. 

 

Heb je geen idee wat je nog allemaal kan maken? Probeer één van onze andere Japanse recepten. 

Ontdek ze hier allemaal.