Gegrilde sardientjes met pastasalade van artisjok, tomaat en olijven
Ingrediënten
-
100 g gele kerstomaatjes
-
100 g rode kerstomaatjes
-
2 tenen look
-
een paar takjes peterselie
-
een paar takjes basilicum
-
5 el Kalamata olijven
-
1 bot lenteuitjes
-
300 g pasta
-
1 blok oude chesterkaas
-
2 citroen
voor het hapje
-
1 handvol rucola
-
8 sneetjes pata negra
-
peper
Bereiding
Zet een grote pot met water op het vuur. Voeg een schep zout toe. Breng aan de kook. Voeg de pasta toe als het kookt. Kook gaar volgens de verpakking.
Ontpit de olijven en snij in twee. Snij de kerstomaatjes in vier.
Giet de pasta af. Spoel onder koud water. Doe in een grote kom.
Snij de lenteuitjes fijn.
Pel de tenen look. Pers of snij fijn. Warm olijfolie op in een pan en fruit de look kort aan. Voeg de tomaatjes toe. Bak kort op. Kruid met peper en zout.
Hak de basilicum en peterselie grof.
Meng de gebakken tomaatjes, de olijven en de lenteui onder pasta.
Voeg ook de artisjokken toe. Verfris met citroensap. Voeg nog een scheutje olijfolie toe. Kruid naar smaak af met peper en zeezout.
Rasp de kaas over de salade.
Kruid de sardines met peper en een beetje zout. Besprenkel met olijfolie. Warm een grillpan op. Grill ze zeer kort langs beide kanten.
Serveer met de pastasalade en een partje citroen.
Voor het hapje: Meng rucola met olijfolie en balsamico. Kruid met peper en zout. Rol de sla in een sneetje pata negra. Serveer dadelijk, anders wordt de sla slap.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be