Griet met tomaat 'al forno', pasta en salie

Ingrediënten

voor de kruidenolie

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Begin met de vis. Snij met een schaar de schubben af tegen de richting in. Snij de staart af als de vis te groot is om op een ovenplaat te liggen.

 2. Maak inkepingen op de rug van de ruggengraat naar de zijkant. Zo kan de olie indringen in de vis. Leg de vis op een ovenplaat.

 3. Maak de kruidenolie. Rasp zeste van een gewassen citroen in een kom. Pers het sap erbij. Pel tenen look en pers ze uit bij het citroenrasp. Doe er de blaadjes oregano bij. Meng met de olijfolie. Kruid af met peper en zout. Meng goed.

 4. Verdeel kerstomaatjes over de ovenplaat. Snij de grote tomaten in partjes. Verdeel ook deze over de ovenplaat.

 5. Lepel de kruidenolie over de vis en de tomaten. Kruid met peper en zout.

 6. Plaats 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Afhankelijk van de dikte en grootte van de vis kan de gaartijd langer duren.

 7. Bereid de pasta. Neem een grote pot met veel water. Voeg een eetlepel olijfolie en een grote snuif zout. Breng aan de kook. Voeg de pasta toe wanneer het water kookt. Kook gaar volgens de verpakking.

 8. Neem ondertussen een pan en vul met laag olijfolie (ongeveer 0,5cm). Warm op. Voeg de blaadjes salie en de ansjovisfilets toe. Bak kort (een minuutje of twee) aan en zet het vuur af.

 9. Giet de pasta af. Bak kort op met de salie en ansjovis.   

 10. Haal de gare vis uit de oven. Snij langs de ruggegraat in tot tegen de graten. Fileer zo de vis. 

 11. Serveer de filet met de pasta en gebakken tomaatjes. Werk af met parmezaan.

0
Nog geen stemmen