Nori met tonijn

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Schil de meiraapjes en snij de biowortels en de meiraapjes met de mandoline in dunne schijfjes

  2. Marineer de dunne schijfjes groenten gedurende 5 à 10 minuten elk apart in de verschillende soorten azijnen (sushi, mirin, Chardonnay)

  3. Vermeng voor de dressing de sojasaus met de sesamolie. Voeg fijngehakte koriander en munt toe

  4. Snij de tonijn in mooie, gelijke blokjes. Kruid met peper en marineer ze kort in de dressing

  5. Meng de wasabi met de mayonaise en doe ze in een spuitzak of spuitbus

  6. Snij de noriblaadjes in reepjes en schik ze op een bord. Leg hierop 4 stukjes tonijn

  7. Spuit de wasabimayonaise ertussen en erop. Schik hierop de erwtjes. Garneer verder met de wortel, meiraapjes en erwtenscheutjes. Rasp er net voor het serveren nog wat limoen overheen en enkele korrels zeezout.

0
Nog geen stemmen