Orloffgebraad met kroketjes en archiducsaus
Ingrediënten
voor het orloffgebraad
-
1 kg varkensgebraad (met speklaagje)
-
6 sneetjes half belegen Hollandse kaas
-
6 sneetjes gekookte ham
-
1 klontje boter
-
peper
-
zout
-
1 scheutje arachideolie
voor de champignonsaus
-
250 g witte paddenstoelen
-
150 ml room
-
250 ml bruine fond
-
peper
-
zout
voor de kroketten
-
800 g bloemaardappelen
-
6 eieren
-
100 g boter
-
peper
-
zout
-
150 g paneermeel
-
150 g bloem
Bereiding
Borstel de paddenstoelen proper. Snij in schijfjes. Bak aan in een kookpot. Blus met bruine fond en room.
Schil en stoom de aardappelen. Stamp tot puree.
Scheid de eieren. Hou het eiwit om te paneren. Meng met de dooiers, boter en breng op smaak.
Maak een inkeping in het gebraad. Kleur aan in een klont boter. Plaats dertig minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.
Haal de puree door het krokettenmachine. Snij in kroketjes.
Paneer in bloem, eiwit en paneermeel.
Haal het vlees uit de oven. Snij in schijfjes. Leg een sneetje kaas en hesp tussen elk sneetje vlees.
Zet nog tien minuutjes in de oven op 190 graden zodat de kaas smelt.
Werk de saus af met peper, zout en een scheutje Cognac.
Frituur de kroketjes. Serveer met een sneetje vlees en wat saus!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be