Ovenschotel met rijst, tomatenpesto en koolvis
Ingrediënten
voor de rijst
-
200 g basmatirijst
-
enkele takjes citroentijm
-
zout
voor de savooikool
-
olijfolie
-
3 tenen look
-
peper
-
zout
voor de pesto
-
4 el zongedroogde kerstomaatjes op olie
-
4 el parmezaanse kaas
-
1 citroen
-
100 ml water
-
peper
-
zout
-
Eventueel extra zongedroogde tomaatjes of tomatenconcentraat
Bereiding
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Voeg een snuifje zout en takjes citroentijm toe aan het water.
Giet af, verwijder citroentijm en verdeel over vier aparte ovenschotels (of één grote ovenschotel).
Snij de savooi (of andijvie, spinazie, warmoes, ...) fijn. Plet de tenen look en snij fijn. Fruit de look in olijfolie. Voeg de savooi toe en stoof mee tot die zacht is. Kruid met peper en zout. Verdeel de savooi over de rijst. Leg wat takjes dragon over de savooi. Leg er nu de vis op.
Mix alle ingrediënten voor de pesto. Voeg ook de olie van de kerstomaatjes toe. Bestrijk de vis en savooi met de pesto. Werk af met gemalen kaas.
Zet nog 20 à 25 minuten op 190°C in de oven tot de vis mooi gaar is en de kaas een kleurtje krijgt.
Haal uit de oven, versier met fijngesneden dragon. Smakelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be