Risotto met schorseneren en Sint-Jakobsvruchten
Ingrediënten
-
280 gr arborio rijst
-
1 l kippenbouillon
-
50 g Parmezaanse kaas
-
1 zak schorseneren
-
1 sjalot
-
2 takken witte selder
-
6 cl Noilly Prat
-
1 citroen
-
2 el zure room
-
1 handvol platte peterselie
-
olijfolie
-
peper
-
zout
Bereiding
Spoel het zand van de schorseneren. Pers 1 citroen uit in een kom met water. Snij de schorseneren in twee. Schil tot al het bruine en zwarte weg is. Sorteer ze een beetje volgens dikte. Verdeel in twee delen. Snij het eerste deel fijn.
Snij een sjalot fijn. Stoof aan in de olijfolie. Voeg de risotto toe. Blus met de Noilly Prat. Voeg twee soeplepels bouillon toe, roer en laat koken en verdampen. Voeg terug twee soeplepels toe en herhaal de handelingen tot de risotto gaar is. Dit duur ongeveer 20 minuten.
Voeg de fijngesneden schorseneren toe. Roer erg regelmatig om. Voeg ook de fijngesneden selder toe. Kruid met peper en zout.
Bak de andere helft van de schorseneren in olijfolie. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Laat aankleuren. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Roer ondertussen wat in de risotto.
Wanneer de risotto en de schorseneren klaar zijn, bak dan de Sint-Jakobsvruchten. Kruid ze aan met een beetje peper en zout. Doe olie (of geklaarde boter) in de pan. Zorg dat de pan erg warm is. Bak ze kort aan één kant en draai ze vervolgens om.
Werk de risotto af met zure room en parmezaanse kaas. Lepel de risotto in een bord. Werk af met de Sint-Jakobsvruchten en gebakken schorseneren. Garneer met wat verse peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be