Salade met kip en een avocadodressing
Ingrediënten
-
2 stronkjes witloof
-
1 avocado
-
10 rode kerstomaatjes
-
10 gele kerstomaatjes
-
1 rode chilipeper
-
3 sucrine
-
1 bot basilicum
-
½ bot postelein
-
1 bot radijzen
-
2 kippenfilet
-
1 kl cayennepeper
-
2 el kurkuma
-
1 kl currypoeder
-
100 ml kippenbouillon
Bereiding
Kruid de kipfilets. Klop ze plat tussen folie.
Maak de marinade. Meng olie, paprika, curry, kurkuma en cayennepeper. Smeer de marineer op de kipfilets.
Snij de groentjes. Begin met het witloof. Voeg de grof gesneden sucrines toe. Snij de kersttomaatjes overlangs. Voeg toe aan de sla. Doe hetzelfde met de radijsjes.
Was de postelein. Laat uitlekken en droog in een handdoek. Voeg toe aan de kom met sla.
Pel een ajuin. Snij in partjes. Blancheer kort.
Maak de saus. Doe de avocado, basilicum en bouillon in een blender. Mix goed. Is het te dik, voeg dan wat extra bouillon toe.
Bak de kip in de erg hete pan met olie.
Giet de ajuin af. Laat uitlekken en voeg toe aan de salade. Meng de salade en voeg de saus toe.
Snij een chilipeper overlangs. Verwijder de zaadlijsten. Snij de peper nu zeer fijn.
Snij ook de kip in reepjes. Voeg toe aan de sla en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be