Soepje van selder met tartaar van Sint-Jacobsvrucht en oesters

Ingrediënten

voor de tartaar

voor de soep

In de aanloop naar Valentijn maakt Sofie elke dag een lekker gerecht. Dit recept is een heerlijke lustopwekkende soep. 

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Was en snij de witte selder fijn. Stoof aan in wat boter. Schil en snij een ajuin fijn. Voeg ook dit toe aan de selder. Doe hetzelfde met 1 aardappel. Zet onder in kippenbouillon en kruid met peper en zout. Laat een kwartier sudderen.

  2. Open de oesters. Haal ze uit de schelp.

  3. Maak de tartaar. Snij de Sint-Jacobsvruchten in sneetjes, vervolgens in reepjes en zo in brunoise. 

  4. Schil een stukje gember. Snij zeer fijn en voeg ongeveer 1 koffielepel toe aan de tartaar. Snij ook een halve chilipeper zonder de pitjes zeer fijn. Voeg toe bij de brunoise. Kruid met peper en een snuifje zout.

  5. Hak het sjalotje fijn en voeg samen met de olie toe aan de tartaar. 

  6. Meng de zure room met fijngesneden pijpajuin en dille

  7. Snij de spinazie zeer fijn. 

  8. Toast het brood. 

  9. Mix de soep met 150ml room en passeer door een fijne zeep. Zo krijg je een mooie gladde soep. 

  10. Smelt de boter in een pan. Bestrooi de oesters met bloem.  Bak in de pan.

  11. Leg wat spinazie, vers gesneden selder in een kommetje. Maak een toastje van het brood en de tartaar. Plaats in de kom. Werk af met pijpajuin, zure room en takje dille. Eindig met de oester. Serveer de soep erbij. 

0

Nog geen stemmen