Kalfstong in Madeirasaus
Ingrediënten
-
1 kalfs of -rundstong
-
250 gr champignons
-
2 dl madeira
-
1 wortel
-
1 ui
-
1 prei
-
1 teentje knoflook
-
2 el tomatenpuree
-
4 el gehakte peterselie
-
½ citroen
-
½ l bouillon
-
35 gr bakboter
-
35 gr bloem
Bereiding
Kook de tong gaar met de wortel, de prei, de ajuin, de look en selder in ongeveer 3 uur.
Was de champignons en snijd ze in schijfjes. Bak ze aan in wat boter.
Maak ondertussen een roux en bevochtig met de bouillon. Roer tot een saus, voeg eventueel wat meer bouillon toe om de gewenste dikte te bekomen. Doe er het citroensap bij. Voeg er de tomatenpuree, de madeira en de champignons aan toe.
De tong in schijfjes snijden. Serveer met de saus en overstrooi met peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be