Ree uit Malmedy
Ingrediënten
-
5 el veenbessenconfituur
-
1 teenjte look
-
porto en armagnac
-
1 dl Alpro soya Bakken & Braden
-
1 el PH Wildbouillon
Bereiding
Bak het reegebraad bruin aan in een hoge pot samen met de fijngesneden sjalot, de tijm en de laurier en laat nadien 20 minuten onder deksel garen op een zacht vuur (25 minuten per kilo).
Haal de klokhuizen uit de appeltjes en snijd ze doormidden. Vul ze elk met een eetlepel veenbessenconfituur en strooi er suiker overheen. Plaats ze gedurende 30 minuten in een oven van 170 graden.
Laat de aardappelen in de schil gaar worden in een oven van 170 graden gedurende 3 kwartier tot anderhalf uur. Hol de aardappelen uit en voeg er 2 eetlepels fijngehakte peterselie, fijngehakte look en Alpro Soya Bakken en Braden aan toe en vul ze opnieuw.
Blus de ree met de porto, een eetlepel veenbessenconfituur, de room en de PH Wildbouillon. Serveer de ree met de saus, appelen, tuinkers en de aardappelen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be