Wintergroenten in zoetzure mosterdvinaigrette
Ingrediënten
-
1 dikke Flandria wortel
-
2 raapjes
-
1 th lepel honing
-
2 el graanmosterd
-
1 eigeel
-
1 el gewone mosterd
-
3 el water
-
10 el arachideolie
-
1 el balsamicoazijn
-
PH Honingmosterd kruiden
-
kervel
Bereiding
Snijd alle groenten in gelijke stukken. Spoel onder koud water en stoom 2’ op 120° of kook ze gaar.
Meng de honing met het eigeel, mosterd, water, witte wijnazijn en balsamicoazijn. Werk op met de arachideolie tot een gebonden vinaigrette. Voeg er op het laatst de graanmosterd bij.
Schik de groenten in een diep bord. Kruid af met PH Pepermix en zout. Overgiet met de vinaigrette. Overstrooi met de PH Honing mosterd kruiden. Versier met een plukje kervel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be