Steak met groentjes
Ingrediënten
-
peper en zout
-
olijfolie
-
700 g kalfsfilet
-
2 teentjes look
-
Peterselie (gehakt)
-
1 dl water
-
1 dl witte wijnazijn
-
100 g suiker
-
2 rode uien
-
1 stukje verse gember
-
2 dl augurken
-
500 g champignons
-
250 g pasta
-
2 oranje tomaten
-
2 rode tomaten
Bereiding
Maak het krokantje van panko: Giet veel olijfolie in een antikleefpan. Doe de versnipperde sjalotjes en de fijngesneden look in de pan. Voeg de panko eraan toe en laat dit krokant bakken (goudbruin). Voeg wat gehakte peterselie toe.
Maak nu de zoetzure groenten: Meng het water, de azijn en de suiker. Laat dit opkoken en dan opnieuw afkoelen.
Maak een frisse mengeling van romanescotrosjes , komkommer in bolletjes gesneden, gesneden gember ,rode ui in ringen gesneden en werk af met augurken. Overgiet het geheel met het zoetzuur mengsel en laat dit minstens 1/2u marineren (langer mag ook).
Voor het vlees: Vet het vlees in met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Gril het vlees in ruitvorm in een grilpan. Er is geen extra vetstof nodig. Laat de pan goed warm worden voor je het vlees erin legt. Om de ruitvorm te bekomen draai je tijdens het bakken het vlees een kwartdraai. Herhaal dit voor de onderkant.
Maak nu de pasta: Doe in een wokpan wat olijfolie en verhitt ditsamen met wat gesnipperde sjalot en look. Voeg daar de champignons aan toe en kruiden met peper en zout. Wanneer de champignons bijna gaar zijn voeg je de gekookte pasta toe. Laat dit nog even opwarmen op een zacht vuurtje.
Maak op een ruim bord een bedje van zeer fijne plakjes tomaat. Leg hierbovenop het kalfsvlees en leg de groentjes en de pasta bovenop het vlees. Overstrooi het geheel met de gebakken panko. Smakelijk!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be