Steak met groentjes

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak het krokantje van panko: Giet veel olijfolie in een antikleefpan. Doe de versnipperde sjalotjes en de fijngesneden look in de pan. Voeg de panko eraan toe en laat dit krokant bakken (goudbruin). Voeg wat gehakte peterselie toe.  

  2. Maak nu de zoetzure groenten: Meng het water, de azijn en de suiker. Laat dit opkoken en dan opnieuw afkoelen. 

  3. Maak een frisse mengeling van romanescotrosjes , komkommer in bolletjes gesneden, gesneden gember ,rode ui in ringen gesneden en werk af met augurken. Overgiet het geheel met het zoetzuur mengsel en laat dit minstens 1/2u marineren (langer mag ook).

  4. Voor het vlees: Vet het vlees in met wat olijfolie en kruid met peper en zout.  Gril het vlees in ruitvorm in een grilpan. Er is geen extra vetstof nodig. Laat de pan goed warm worden voor je het vlees erin legt. Om de ruitvorm te bekomen draai je tijdens het bakken het vlees een kwartdraai. Herhaal dit voor de onderkant. 

  5. Maak nu de pasta: Doe in een wokpan wat olijfolie en verhitt ditsamen met wat gesnipperde sjalot en look. Voeg daar de champignons aan toe en kruiden met peper en zout. Wanneer de champignons bijna gaar zijn voeg je de gekookte pasta toe. Laat dit nog even opwarmen op een zacht vuurtje. 

  6. Maak op een ruim bord een bedje van zeer fijne plakjes tomaat. Leg hierbovenop het kalfsvlees en leg de groentjes en de pasta bovenop het vlees. Overstrooi het geheel met de gebakken panko. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen

Beka Pro Induc Bronze reeks

Brons, tin, koper en andere metallic tinten zijn al even aan een opmars bezig. Eerst bij modeontwerpers en visagisten, daarna werd het een interieurtrend. Potten en pannen konden dan ook niet achterblijven. BEKA Cookware brengt dit najaar de bronskleurige Pro Induc reeks op de markt: een bronskleurige, inductiegeschikte, aluminium reeks voor dagelijks gebruik die zorgt voor een opvallende en modieuze 'touch' in elke keuken. Bekijk het volledige Beka-assortiment hier. 

 

 Wil jij kans maken op een pannenset van Beka? Neem hier deel aan de wedstrijd en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!