Mosseltjes in curry met butternutpompoen
Ingrediënten
-
250 gr jonge spinazie
-
1 ui
-
1 groene selder
-
3 dl room
-
1½ kg mosselen
-
250 gr grijze garnalen
-
2 sjalotten
-
groene gedroogde Thaise peper
-
1 bussel koriander
-
1 bussel peterselie
-
peper
-
zout
-
1 kg grof zeezout
-
boter
Bereiding
Neem een vuurvaste schaal en verspreid het zeezout op de bodem. Leg hierop de gewassen aardappelen. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180° tot de aardappelen gaar zijn (ongeveer 1u). je kan controleren of de aardappelen gaar zijn door met een scherp mesje in de aardappel te prikken. Verwijder de schil van de aardappelen
Ontdoe de butternut van zijn schil en kook hem gaar in gezouten water, laat garen in de oven of stoom hem gaar. Pureer de gegaarde butternut met een mixer of cutter in de blender met een beetje peper en zout naar smaak
Prak de aardappelen en meng ze met de gepureerde butternutpompoen
Snij de sjalotten in blokjes, fruit ze aan in wat boter en stoof hierbij de spinazie aan. Nadien afkruiden met peper en zout en muskaatnoot Snij de jonge prei in julienne en frituur kort op 160°
Maak de mosselen klaar op de klassieke wijze. Stoof de mosselgroenten (ajuin en selder) aan in een beetje boter, doe hier de mosselen op en voeg kruiden, verse peterselie en peper van de molen toe. Zet het deksel op de pot en laat de mosselen garen. De mosseltjes zijn klaar als de schelpen open zijn. Laat de mosselen uitlekken en vang het kookvocht op, haal ze daarna uit de schelp.
Zeef het mosselvocht en zet het op een vuur. Laat het samen met de room inkoken tot de gewenste dikte. Smelt wat boter in een pan en bak hierin het currypoeder aan zodat alle smaken vrijkomen en mengen met de boter. Doe de curryboter bij het ingekookte mosselvocht en voeg er ook de gedroogde groene peper aan toe.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be