Marta Majewska
Aziatische éénpanspasta met paksoi, paprika en wortel
Ingrediënten
-
240 g pasta (linguine)
-
750 ml water
-
1 kleine paksoi
-
1 paprika
-
2 wortelen
-
1 ajuin
-
3 tenen look
-
1 el gember (geraspt)
-
40 ml sojasaus
-
3 el sesamolie
-
2 el bruine suiker
-
1 mespunt rode chili
-
½ tl zout
-
1 el rijstazijn
-
1 handvol koriander
-
2 el pindanoten
-
3 lente-ui
-
2 el sesamzaadjes
Bereiding
Snij paksoi, paprika, wortelen en ajuin in fijne reepjes. Pel de look, snij fijn. Schil de gember. Rasp.
Neem een grote pot. Doe er linguine, water, paksoi, paprika, wortelen, ajuin, look, gember, sojasaus, sesamolie, bruine suiker, chilivlokken en zout bij.
Breng aan de kook. Kookt het? Tel 9 minuten. Roer regelmatig.
Haal van het vuur, voeg de rijstazijn en fijngesneden Chinese kool toe. Roer een minuutje onder elkaar.
Serveer en werk af naar wens met pinda, lente-ui, sesamzaad en koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be