Rumcake met ananassaus

Ingrediënten

voor de cake

voor de ananassaus

Recept van Kim & Charlotte

Dit kan iedereen
10 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Hak de rozijnen en dadels klein. Giet er de rum over, dek af en laat een nacht marineren. Giet daarna door een zeef en laat goed uitlekken. Vang het vocht op. Doe wat bloem in een kommetje en schep er het gedroogd fruit door.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met wat bloem. Meng de gezeefde bloem met het bakpoeder, suiker, vanillesuiker en het zout. Klop de eieren los met de melk en 5 el rum. Giet langzaam en al kloppend door het bloemmengsel. Giet er de olie bij en klop verder tot een luchtig mengsel. Spatel er nu het gedroogd fruit onder.

  3. Giet het beslag in de vorm en zet ongeveer 1 uur in de oven. Prik met een sateprikker in het midden van de cake. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen.

  4. Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas heel fijn. Los de bloem op in een beetje appelsap. Verhit het resterende appelsap en giet er de opgeloste bloem en het citroensap bij.Breng al roerend aan de kook.Voeg dan de ananas toe en laat nog 2 minuten doorwarmen.

  5. Snij de cake in mooie plakjes en geef er de ananasaus bij.  Werk af met blaadjes munt.

0
Nog geen stemmen