Tajine van kip met cashewnoten en abrikoos
Ingrediënten
-
4 kippenbillen
-
1 zoete ui
-
1 tl korianderzaad
-
2 el honing
-
2 el olijfolie
-
1 citroen
-
1 tl venkelzaad
-
1 tl currypoeder
-
150 g gedroogde abrikozen
-
100 g cashewnoten
-
peper
-
zout
-
1 teen look
-
200 ml kippenbouillon
-
2 cm gember
-
2 takken tijm
-
1 glas rosé wijn
Bereiding
Snij de kippenbillen doormidden. Doe in een grote kom.
Pel en plet de look. Doe korianderzaad, venkelzaad en currypoeder in een vijzel. Stamp plat.
Schil en hak de gember fijn. Meng 1el honing, 2el olijfolie, het sap van 1 citroen met de kruiden. Meng de kip met de olie. Marineer de kip minstens 1 uur.
Laat de olie opwarmen in de tajine. Kleur de kip aan langs beide kanten.
Pel en snij een ui fijn. Was de aardappelen en snij fijn.
Haal de kip uit de tajine. Doe de groentjes in de tajine met de gesneden abrikoos. Stoof kort aan.
Leg de kip erbij. Voeg de cashewnoten, een paar takken tijm, een glas rosé wijn, een glas kippenbouillon, wat van de marinade toe. Plaats het deksel er op. Laat 45 minuten garen
Smakelijk!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be