Thaise tofuspiesjes met kokosmarinade
Ingrediënten
voor de spiesjes
-
250 gr tofu (natuur)
-
olijfolie
-
¼ pompoen
-
1 rode ajuin
-
1 mango
voor de marinade
-
50 gr creamed coconut
-
1 teentje look
-
2 cm geraspte gember
-
1 stengel citroengras
-
5 blaadjes kaffir-limoen
-
75 ml tamari (sojasaus)
-
3 tl zonnebloemolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak rechtstreeks in een ovenschotel een snelle mengeling van olie en sojasaus, doe de tofublokjes erbij, schep eerst goed om en schik de blokjes dan in één laag. Bak de tofu gedurende een 30-tal minuten in de oven, schep halverwege eens om, tot de tofu vaster wordt en een lichtbruin korstje krijgt.
Rooster in een tweede ovenschaal de groenten (pompoen, pastinaak, rode ajuin): meng met wat olie en grof zeezout en bak in de oven gedurende 15 à 20 minuten. Ze mogen niet te zacht worden. Zet opzij, samen met de mango.
Maak ondertussen de marinade: Hak de kokoscrème fijn en vermeng met een paar lepels kokend water tot een gladde pasta. Doe vervolgens alle andere ingrediënten erbij en mix fijn tot een geurige marinade.
Maak mooie brochetjes van tofu, veggies en mango.
Bedek de bodem van een ovenschaal met een deel van de marinade. Haal alle spiesjes door de overige marinade, schik ze in de schaal en schep de resterende marinade erover. Laat minstens 30 minuten marineren.
Bak de brochettes in de oven gedurende ongeveer 15 minuten, tot de marinade als een deegkorstje om de tofu is gebakken.
Voor een grill-effect kan je de spiesjes nog eens voorzichtig bakken op de bbq of in een hete grillpan.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be