Vietnamese springrolls

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Groenten voorbereiden (pijpajuintjes schoonmaken, eventueel in julienne snijden – komkommer in julienne snijden, alsook de wortel – sojascheuten schoonmaken – kropsla verdelen, nerven erin laten, wassen en drogen – groene verse kruiden schoonmaken)

  2. Rundsvlees marineren : vlees in fijne sneetjes snijden (zeer zeer fijn) en laten marineren in suiker, geraspte gember, look en citroengras en een beetje arachideolie.

  3. Rijstvermicelli koken : vooraf de vermicelli laten weken in koud water voor een 30 minuutjes. Zet een grote pot met water op om te koken, de rijstvermicelli in een puntzeef leggen en zo 1 min in kokend water leggen, uithalen.

  4. Rijstbladeren koken : grote pot met kokend water – neem het blad met de 2 handen en ronddraaien in wijzerszin in het kokend water zodat heel het blad even het water geraakt heeft. Leg vooraf een natte handdoek op een plank, leg hierop het gekookte blad.

  5. Rundsvlees bakken : zet een pan op een heet vuur, laat deze goed heet worden, giet hierin wat arachideolie en korst het vlees. De geuren van de gember en het citroengras komen tot hun recht!

  6. Op het gekookte rijstblad 2 slabladeren leggen, daarop het vlees verdelen, daarop de groenten naar keuze, de rijstvermicelli, de kruiden (de pijpajuintjes kan met langer laten en enkele uiteinden laten uitzitten aan één zijde). Het rijstblad aan één zijde binnenvouwen en strak oprollen, het andere uiteinde laat ik altijd open, is decoratiever.

  7. Dipsausje : zout, suiker, vissaus, limoensap mengen. Look en chillipeper heel fijn snijden en toevoegen, mengen.

0
Nog geen stemmen