Wraps met gegrilde steak en avocadosaus
Ingrediënten
-
4 steaks
-
tortilla's
-
peper
-
zout
-
harissa
-
4 handvol jonge spinazie
voor de bloemkool
-
een paar el mayonaise
-
1 ui
-
½ bot krulpeterselie
-
peper
-
zout
-
een scheutje water
Voor de watermeloensalade
-
1 stuk watermeloen
-
peper
-
zout
-
½ citroen
voor de avocadomayonaise
-
1 bot koriander
-
½ citroen
-
1 chilipeper
-
2 tenen look
-
peper
-
zout
-
6 el olijfolie
-
120 g zure room
-
4 el water
Bereiding
Stoom de bloemkoolroosjes beetgaar. Meng de mayonaise met een scheutje water. Meng met gestoomde bloemkoolroosjes, een gesneden ajuin en gesneden peterselie. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
Snij de watermeloen in schijven. Verwijder de schil. Snij in balken en blokjes. Kruid met peper en zout. Verfris met citroensap.
Mix het vruchtvlees van de avocado's met zure room, peper, zout, chilipeper, citroensap en olijfolie tot een saus. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Haal het vlees een halfuur voor het bakken uit de koelkast. Kruid met peper en zout. Verhit de grilpan. Wrijf het vlees in met olie.
Bak de steaks op de hete pan. Draai na een minuutje of twee een kwartslag (quadrileren). Draai ze na nog eens een minuutje om en bak verder. Laat even rusten zodat alle sappen zich vermengen. (duur hangt af van dikte van het vlees)
Bedek de tortilla's met aluminiumfolie. Steek ze even in de oven.
Doe de jonge spinazie in een kommetje. Zet samen met de watermeloen, saus, bloemkool, harissa en koriander op tafel. Snij het vlees en zet ook dat op tafel.
Neem een wrap en serveer naar smaak.
Watertip: neem een karaf water en vul met wat munt en watermeloen. Heerlijk!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be