Gegrilde botervis, bulgur en vinaigrette met ansjovis en kappertjes

Ingrediënten

voor de vis

  • 4 stukken botervis (180g per persoon)
  • 1 klont boter
  • 2 el maïsolie
  • peper
  • zout
  • een paar el bloem

voor de vinaigrette

  • ½ bot dille
  • 1 rode ui
  • 6 filets ansjovis
  • 2 grote augurken
  • peper
  • 2 cl ciderazijn
  • 4 el maïsolie
  • 2 el kappertjes
  • 100 ml arachideolie

voor de bulgur

  • 300 g bulgur
  • 1 blokje kippenbouillon
  • fleur de sel
  • 2 el olijfolie
  • 1 limoen
  • 100 g veldsla

Dit gerecht klinkt als veel werk, maar is het niet. Een lekker stukje vis wordt gecombineerd met bulgur en een smakelijke vinaigrette. Bulgur is een gemaakt van tarwe en is een variant van couscous. Eenvoudig te maken, dus moet je zeker eens proberen.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de bulgur gaar in 15 minuten. Voeg een kippenbouillonblokje toe aan het water.

  2. Snij de rode ui in fijne blokjes (brunoise). Doe hetzelfde met de augurken. Snij ook de ansjovis fijn. Hak de dille fijn. Meng alles onder elkaar. Kruid met witte peper. Voeg de ciderazijn en maïsolie toe.

  3. Giet de bulgur af. Pers een limoen uit over de bulgur. Kruid met peper en fleur de sel. Meng met de olijfolie.

  4. Was de veldsla. 

  5.  Vul een pan met ongeveer een centimeter arachideolie. Laat opwarmen. 

  6. Laat twee eetlepels kappertjes uitlekken en dep droog in keukenpapier. Frituur ze ongeveer twee minuten in de hete pan met olie. Laat daarna uitlekken op keukenpapier. 

  7. Kruid de vis met peper en zout. Smelt boter met de olie. 

  8. Dep de vis in de bloem. Bak dadelijk in de warme pan. Kleur aan langs beide kanten.

  9. Meng net voor het serveren de veldsla met de bulgur. 

  10. Serveer de vis met de bulgur en veldsla en de vinaigrette. Werk af met de gefrituurde kappertjes.

0
Nog geen stemmen