Gegrilde botervis, bulgur en vinaigrette met ansjovis en kappertjes
Bereiding
Kook de bulgur gaar in 15 minuten. Voeg een kippenbouillonblokje toe aan het water.
Snij de rode ui in fijne blokjes (brunoise). Doe hetzelfde met de augurken. Snij ook de ansjovis fijn. Hak de dille fijn. Meng alles onder elkaar. Kruid met witte peper. Voeg de ciderazijn en maïsolie toe.
Giet de bulgur af. Pers een limoen uit over de bulgur. Kruid met peper en fleur de sel. Meng met de olijfolie.
Was de veldsla.
Vul een pan met ongeveer een centimeter arachideolie. Laat opwarmen.
Laat twee eetlepels kappertjes uitlekken en dep droog in keukenpapier. Frituur ze ongeveer twee minuten in de hete pan met olie. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.
Kruid de vis met peper en zout. Smelt boter met de olie.
Dep de vis in de bloem. Bak dadelijk in de warme pan. Kleur aan langs beide kanten.
Meng net voor het serveren de veldsla met de bulgur.
Serveer de vis met de bulgur en veldsla en de vinaigrette. Werk af met de gefrituurde kappertjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be