Gegrilde kalfsziel met bloemkool, selder en granaatappel

Ingrediënten

Op donderdag maakt Sofie een gezonde maaltijd klaar. Eet je liever geen vlees? Vervang het kalfsvlees door een vegetarische burger of een stukje vis.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Breek de bloemkool in stukken. Snij in roosjes. Stoom al dente.

  2. Snij een halve  bot koriander grof. Meng onder de platte kaas. Kruid met peper. 

  3. Halveer de tomaten. Verwijder het kroontje. Doe de pitjes bij de kaas. Snij de tomaatjes fijn. Bak de tomaatjes kort aan in wat olijfolie. Pel twee teentjes look en plet met de pers. Voeg toe aan de tomaatjes.

  4. Snij de stengels selder fijn. 

  5. Doe het komijn- en korianderzaad in een vijzel. Stamp fijn. Hak de dragon en koriander fijn. 

  6. Snij de granaatappel in twee. Lepel de pitjes uit de granaatappel. 

  7. Neem een grote pan of wok. Voeg twee eetlepels olie en de geplette kruiden toe. Voeg de selder toe. Stoof aan. Eenmaal al dente, voeg dan de bloemkool toe. Eindig met de granaatappelpitten en peterselie en dragon.

  8. Gril het vlees in erg hete grillpan. Kruid met peper.

  9. Meng de kaas met  de tomaatjes. Serveer alles samen.

0
Nog geen stemmen