Kalkoenrollade met gebakken patatjes en wortelen
Ingrediënten
-
1 bot wortelen
-
1 el honing
-
3 takjes tijm
-
1 sjalot
-
peper
-
zout
-
bruine fond
-
800 gr aardappelen
-
maïsolie
-
4 teentjes look
-
2 takjes rozemarijn
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kruid het gebraad met rozemarijn. Kleur aan in een klontje boter.
Schil en was de wortelen.
Laat het kalkoengebraad verder garen in de voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 20 à 25 minuutjes.
Rits de blaadjes van het tijmtakje. Stoof de wortelen in een bodempje water gaar in wat boter met de tijmblaadjes, peper, zout en de honing.
Schrob en was de aardappelen. Verwarm een grote pan met flink wat olie en look. Voeg wat tijm en rozemarijn toe. Snij de bintjes in dunne schijfjes. Laat ze mooi goudbruin bakken in de olie gedurende ongeveer 5 minuutjes. Zorg dat ze niet aan elkaar kleven. Haal de aardappelschijfjes uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Haal het vlees uit de braadpan. Hou warm. Giet het vet af en deglaceer de pan met bruine fond. Laat nog even inkoken. Voeg nog een klein klontje boter toe. Zeef de saus door.
Serveer de bintjes met de wortels en een stukje vlees. Lepel wat saus erbij.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be