Rijsttaart en heerlijke virgin mojito
Ingrediënten
-
1 liter sojamelk
-
150 g dessertrijst
-
3 eetlepels vanillesuiker
-
1 mespunt kaneel
-
65 g water
-
10 g verse gist
-
250 g bloem
-
1 snuifje zout
-
3 eieren
-
100 g boter
-
100 g witte chocolade
-
extra bloem
Voor de cocktail (per persoon)
Bereiding
Laat 1 liter sojamelk, 150g rijst, saffraan, een mespunt kaneel opwarmen. Blijf voortdurend roeren. Voeg 2 eetlepels vanillesuiker en wat Sweet Mix toe.
Maak het deeg. Meng 65 gram water met 10 gram verse gist. Meng 250 gram bloem, een snuifje zout, een eetlepel vanillesuiker, een ei en 100 gram harde boter met de gist en het water tot een homogeen deeg.
Laat het deeg wat opstijven in folie.
Rol het deeg uit. Gebruik veel bloem.
Leg het deeg in een bebloemde en ingevette bakvorm. Duw goed aan.
Doe de rijst in een andere kom. Splits twee eieren. Voeg 100 gram witte chocolade en één eidooier toe. Meng alles onder elkaar.
Klop de twee eiwitten op met een snuifje zout.
Voeg het eiwit in twee keer toe.
Giet het beslag in de taartvorm. Plaats het in de voorverwarmde oven op 20 minuutjes aan 185 graden.
Voor de cocktail: doe wat schijfjes limoen in een glas. Voeg rietsuiker en munt toe. Vul met appelsap, spuitwater en Ginger Ale.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be