Soep met toast en camembert

Ingrediënten

Soep

Toast

  • enkele blaadjes paarse basilicum
  • 4 sneetjes stokbrood
  • ½ camembert
  • peper en zout
  • 1 sjalotje
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Kuis eerst de wortelen. Neem enkele stengels van de selder en haal het overtollige loof weg. Schil daarna de stengels van de selder en snij ze samen met de wortelen in stukjes ter grootte van een eetlepel. Spoel ze goed af en laat ze uitlekken.

  2. Haal de staart uit de paprika, verdeel hem in 4 en snij de paprika vervolgens in kleine stukjes. Verwijder de overtollige aarde van de champignons met een fijn borsteltje. De staartjes van de champignons laat je eraan. Snij de te grote champignons in 2 stukken.

  3. Schil de rode ajuin, snij de rode ui eerst in twee en verdeel hem dan verder in 6 stukken. Doe een nootje bakboter in de stoofpot en doe er dan de stukken rode ui, champignons, selder, wortelen en als laatste de paprika bij. Laat alles enkele minuten aanstoven. Als de groenten te droog zijn, doe je er een scheutje olijfolie bij.

  4. Giet de kippenbouillon in de pot en laat alles 10 min. koken tot de groenten beetgaar zijn. Spoel de kerstomaatjes en verse kruiden en dep ze voorzichtig droog. Snij de kerstomaatjes in 2 en hak de citroenverbena en basilicum fijn. Als je geen citroenverbena bij de hand hebt, kan je ook citroentijm of citroenmelisse gebruiken. Meng deze kruiden en de gesneden kerstomaatjes met de groenten in de pot. Doe tenslotte de restjes spaghetti en kruiden in de pot en roer alles nog eens goed door

  5. Voor de toast snij je het stokbrood in 4 stukken en steek je het in de broodrooster. Verwijder de takjes van de paarse basilicum en ciseleer (rol op als een sigaar). Snij de sjalot en basilicum fijn. Vermeng de fijngehakte basilicum en sjalot met de camembert en smeer dit uit op de toast. Werk af met peper & zout.

2.5
Average: 2.5 (2 votes)