De ideale restverwerking: groentenquiche
Ingrediënten
-
½ ajuin
-
1 handvol bladspinazie
-
1 teentje look
-
1 vel bladerdeeg
-
1 dl room
-
1 dl kruidenkaas
-
2 eieren
-
1 eigeel
-
geraspte kaas
Bereiding
Snij de paprika’s, courgette, champignons en ajuin in kleine blokjes. Wring de ontdooide spinazie uit.
Warm olijfolie op in een antikleefpan op een hoog vuur. Stoof alle groenten even aan in de pan. Kruid met peper en zout en voeg de look toe.
Laat de groentjes uitlekken op keukenpapier.
Haal het bladerdeeg uit de koelkast en leg in de bakvorm. Druk hem goed aan, prik gaatjes met een vork en snij de randen af. Leg er droge bonen in. Bak het deeg voor op 180°C, gedurende 20 min.
Haal het deeg uit de oven. Verdeel de groentjes in de vorm. Meng eieren, room en kruidenkaas en giet over de groenten. Overstrooi met geraspte kaas.
Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 min.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be