Oesters in champagnesaus met spinazie

Ingrediënten

Oesters, je lust ze of je lust ze niet. Behoor je tot die laatste groep? Probeer ze dan eens met champagnesaus en spinazie. Ze zijn niet rauw en smaken dus wat anders. Een feestelijk hapje tijdens Kerstmis of Nieuwjaar.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hapje

Bereiding

  1. Snij de oesters open, haal ze er uit en vang het vocht op

  2. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngehakte sjalot kort aan

  3. Blus met de champagne en het oestervocht. Laat dit tot de helft inkoken.

  4. Giet de room erbij en roer door met een garde.

  5. Pocheer de oesters 10 à 15 seconden in de saus en haal ze eruit. Zet de saus van het vuur.

  6. Smelt boter in een hoge pan en doe de spinazie erin, kruid met peper en zout en stoof kort en hevig aan. Laat de spinazie uitlekken op keukenpapier.

  7. Schik de spinazie in het midden van de borden en schik de oesters er rond

  8. Klop de volle room op, voeg een eigeel toe en roer door. Giet dit bij de afgekoelde saus en roer door.

  9. Napeer de saus over de oesters en zet nog 3 à 4 minuten onder de grill.

0
Nog geen stemmen

Oesters in champagnesaus

1. Bak de sjalot in minder boter
2. Kook eerst de champagne in en voeg dan pas de room toe
3. Bak de spinazie kort aan in een pan
4. Doe een eigeel bij de saus