Oesters in champagnesaus met spinazie
Ingrediënten
Bereiding
Snij de oesters open, haal ze er uit en vang het vocht op
Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngehakte sjalot kort aan
Blus met de champagne en het oestervocht. Laat dit tot de helft inkoken.
Giet de room erbij en roer door met een garde.
Pocheer de oesters 10 à 15 seconden in de saus en haal ze eruit. Zet de saus van het vuur.
Smelt boter in een hoge pan en doe de spinazie erin, kruid met peper en zout en stoof kort en hevig aan. Laat de spinazie uitlekken op keukenpapier.
Schik de spinazie in het midden van de borden en schik de oesters er rond
Klop de volle room op, voeg een eigeel toe en roer door. Giet dit bij de afgekoelde saus en roer door.
Napeer de saus over de oesters en zet nog 3 à 4 minuten onder de grill.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be