Vitello Tonnato
Ingrediënten
bouillon
-
3 l water
-
1 dikke wortel
-
4 stengels groene selder
-
2 uien
-
1 el runderbouillon
-
1 takje tijm
-
peper en zout
Saus
-
125 gr tonijn uit blik
-
1 eigeel
-
½ dl bouillon van het kalfsvlees
-
100 gr mayonaise
-
½ dl wittewijnazijn
-
2 el kappertjes
Bereiding
Neem een kookpot en vul die met water en doe er verse groenten in. Laat het koken. Doe er een lepel rundsbouillon bij. En kruid goed met peper en zout.
Als het water kookt, doe je het vlees erbij. Laat alles koken gedurende 35 à 40 min. Hou je temperatuur tegen het kookpunt aan.
Laat alles in de pot afkoelen. Het moet goed koud worden, dus zet je kookpot gerust even in de koelkast.
Haal je vlees uit de kookpot en snij nu dunne plakjes af.
Voor de saus neem je een mengkom en doe je er een eigeel in.
Hak de tonijn en ansjovis fijn en doe die in de mengkom. Voeg daarbij de mayonaise en de wittewijnazijn aan toe. Mix alles. Als je de saus te dik vindt, doe je er wat bouillon bij.
Doe de saus op je vlees. Je kan de kappertjes in de saus mee mixen of op het einde op je vlees leggen. Kruid af met peper.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be